Hoezo broken? Niks mis mee!
Geschreven door .
Iedereen mag over mij weten dat ik idioot weg ben van The Shins. Niet zomaar fan. Nee, fan zoals dikke 40+ vrouwen met een steekje los dat zijn van Thomas Berge. Dan weet je een beetje hoe erg het is.



Hoewel ik met het schaamrood op mijn kaken moet bekennen dat ik ze maar één keertje live heb gezien en eigenlijk niet eens properly. Welnu, waarom is dit aan de orde? Broken Bells is een nieuw indie duo dat het hemelse stemgeluid van Shins frontman James Mercer combineert met de productie kwaliteiten van Brian Burton ofwel Danger Mouse. (zou je nog wel eens van gehoord kunnen hebben)

Ik mag het natuurlijk eigenlijk niet promoten maar we zijn na de break dus het kan nu wel. Het self-titled debuutalbum is een maand geleden al gelekt dus met weinig moeite kun je hem zo van het web schrapen. Eigenlijk wordt de plaat pas 9 maart gereleased dus voor nu is dit eigenlijk ook je enige optie. Van iemand met een track record als master-producer Danger Mouse mag je verwachten dat het resultaat niet tegen valt. Als je dan ook nog weet hoe hoog ik The Shins heb zitten zul je begrijpen dat ik weinig kwaads te zeggen zal hebben over dit project. Ik ben zo bevooroordeeld als de pest en ik weet het. Ik kan iedereen dus alleen maar aanraden er zelf een zwengeltje aan te geven en zijn eigen mening te vormen.

P.S. Als ik bij bij de omschrijving van mijn fanatisme je moeder beledigd heb moet je niet janken. Het zegt meer over mij dan over je moeder.

Feb 01, 2010