Los Campesinos!
Geschreven door .
Om maar even in te haken op A-patschjee, ook dit album is uitgelekt, net als de nieuwe van Eels. Het zou pas 1 Februari komen, maar we kunnen er nu dus al van genieten.

‘Romance is boring’ heet het album. Het zal dus wel niet soft zijn, aan de titel te zien. Gewoon lekkere gitaren en af en toe wat herrie er doorheen. Schreeuwen doen ze ook niet erg moeilijk over. Al met al dus een album waarbij er veel geluid uit je boxxen komt. Niet dat dat op vorige albums niet gebeurde, maargoed. Over de albums gesproken, ze volgen elkaar lekker snel op. Dit is de 3e alweer, na ‘Sticking fingers into sockets’ en ‘Hold on now, youngsters…’, in 3 jaar.

Het nieuwe singletje heet ‘There are listed buildings’. Klinkt goed, eigenlijk zoals we ze kennen. Zo zie je maar weer, de ene band gaat met het nieuwe album gewoon verder waar ze gebleven waren, en de andere band zoekt zijn heil vanuit de tegenovergestelde hoek. Hier, bij Los Campesinos! pakt het goed uit om bij de oude formule te blijven. Zo hou je natuurlijk ook trouwe fans over.



Dec 29, 2009