Discovery… of heaven
Geschreven door .
Geen zichzelf respecterend muziekblog kan het overlijden van “the king of pop” ongemerkt voorbij laten gaan. Ik ga absoluut niet met de massa meedoen en doen alsof we niet ongekend veel lol beleefd hebben de afgelopen jaren aan het door het slijk halen van the king’s toch al afgeragde body. Maar iedereen is het er over eens dat de man muzikaal gezien hoge stapels respect verdiend. Maar dan doen we dat wel op de indie manier.



Toevallig struikelde ik nog geen dag later over het nieuwe samenwerkingsprojectje van Vampire Weekend toetsenist/producer Rostam Batmanglij en Ra Ra Riot zanger Wes Miles. Twee Indianenshow favorieten. Ze noemen zich Discovery en hun eerste plaat heet LP. Laat daar nou ook een covertje op staan van de motown kraker uit 1969 “I want you back” van The Jackson Five (nu Jackson Four), en niet onverdienstelijk mag ik wel zeggen.

Hoewel ik hoge verwachtingen had van deze plaat, hoe kan het ook anders met zulke namen op de achterkant, kan ik niet zeggen dat het in de buurt komt van de recentste Vamire Weekend of Ra Ra Riot producten. Toch is Discovery absoluut het checken waard en zeker lekker voor de warme zomerdagen.

Jun 28, 2009